ABB’nin yapacağı “Dışişleri Şehitleri Anıtı ve Anı Mekanı” için fikir projesi yarışması düzenlenecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Dışişleri Şehitleri Anıtı ve Anı Mekanı” İçin Fikir Yarışması Düzenliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), terör saldırıları sonucu şehit olan Dışişleri Bakanlığı personeli ve büyükelçileri anmak amacıyla “Dışişleri Şehitleri Anıtı ve Anı Mekanı” için bir fikir projesi yarışması düzenlenmesine karar verdi. Yarışmanın ilanı Resmî Gazete’de yayımlandı.

ABB, söz konusu anma mekânı için fikir projesi yarışması düzenleme kararı aldı. Resmî Gazete’de yayımlanan yarışma ilanına göre, 1970’lerde Türkiye’nin diplomatik temsilcilerine yapılan terör saldırılarını anmak amacıyla bir anıt ve anı mekânı tasarımı yarışması düzenleniyor. Bu kapsamda; Çankaya ilçesinde bulunan Botanik Bahçesi’nin Çankaya Caddesi girişinde yer alacak olan “Dışişleri Şehitleri Anıtı” ve “Anı Mekanı” ile şehitlerin hatıralarının yaşatılması planlanıyor.

ABB tarafından ulusal düzeyde düzenlenen yarışmaya katılmak isteyenler, 21 Şubat tarihine kadar yarışma ile ilgili sorularını ABB’ye iletebilecek ve 7 Mart’a kadar sorulara yanıt alabilecekler. Yarışmaya kayıt ve projelerin teslim tarihi ise 28 Nisan 2025 olarak belirlendi.

Yarışmada Danışman ve Asıl Jüri Üyeleri Belirlendi

Yarışmanın danışman jüri üyeleri arasında tarihçi ve akademisyen İlber Ortaylı, Büyükelçi Alev Kılıç, Oya Tuzcuoğlu, ABB Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş ve Mimar Emin Mahir Balcıoğlu bulunmaktadır. Asıl jüri üyeleri arasında ise Büyükelçi ve Sanatçı Engin Türker, Heykeltraş Erdal Duman, Arkeolog ve Sanat Tarihçisi Filiz Yenişehirlioğlu, Mimar Lale Özgenel ve Peyzaj Mimarı Oktan Nalbantoğlu yer almaktadır. Yedek jüri üyeleri ise Peyzaj Mimarı Hatice Kara, Heykeltraş Osman Dinç ve Mimar Yiğit Acar olarak belirlendi.

Jürinin değerlendirmesinin ardından, 30 Mayıs tarihinde sergi ve kolokyumlar düzenlenecek. (DHA)


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

ALES-2 ne zaman, saat kaçta? Sınav giriş belgeleri yayınlandı! İşte ALES sınav yerleri sorgulama ekranı: ÖSYM AİS

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANLARI 30 HAZİRAN 2025 || İstanbul barajlarında doluluk oranı ne kadar? Ömerli, Büyükçekmece, Terkos ve diğer barajlarda su seviyesi yüzde kaç?

İstanbul barajları doluluk oranı yaz mevsiminin de gelmesiyle merak ediliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, gün gün yeni verilerle Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar ve diğer barajlardaki son durumu paylaşıyor. Sıcak havalar İstanbul’da etkisini gösteriyor. Sıcak ve bunaltıcı hava şehir yaşamının yanı sıra barajlardaki su seviyeleri açısından risk oluşturuyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi yüzde 27’lere kadar gerilemişti. Peki İstanbul barajlarında doluluk oranı kadar? Ömerli, Büyükçekmece, Terkos ve diğer barajlarda su seviyesi yüzde kaç? İşte İSKİ Baraj doluluk oranları ve su seviyesi…

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, bahar dönemi bütünleme (telafi) sınavları için merakla gözlerini akademik takvime çevirdi. Peki, AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

YKS’de kalem silgi veriliyor mu? AYT’de tekrar kalem verilecek mi?

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS oturumları 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan YKS TYT oturumu ile sınavlarda ilk gün tamamlanacak. Adaylar 22 Haziran Pazar günü ise AYT oturumuna girecek. AYT’de yeni kalem ve silgi veriliyor mu? sorusu da bu bağlamda araştırılıyor. Peki, AYT’de ayrı kalem ve silgi olacak mı? İşte cevabı…