Marmara’da artan müsilaj balıkçıları vurdu; avlanamıyorlar

Marmara Denizi’nde Balıkçıları Endişelendiren Müsilaj Problemi

Marmara Denizi’nde yeniden görülmeye başlayan müsilaj (deniz salyası), Tekirdağ’daki balıkçıların ağlarına yapışıp, zarar vermeye başladı. Müsilaj nedeniyle balıkçılar avlanamıyor ve mücadele etmek zorunda kalıyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilajın temel sebeplerinden birinin denizlere bırakılan azot ve fosfor olduğunu belirtti.

Balıkçılar Endişeli: “Marmara Denizi Bitmiş Durumda”

Marmara Denizi’nde yeniden kendini göstermeye başlayan müsilaj, balıkçıları endişelendiriyor. Balıkçılar, ağlarının müsilajla dolması nedeniyle balık avlamakta zorluk yaşadıklarını dile getiriyor. Balıkçı Mehmet Ali Tuncer, müsilajın balıkçılığı olumsuz etkilediğini ve denizin canlılarına zarar verdiğini vurgularken, 70 yıllık tecrübeye sahip olan Aydın Şengül de Marmara Denizi’nin durumunu endişe verici bulduklarını ifade etti.

Müsilaj Sorununun Temel Nedenleri ve Çözüm Önerileri

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, müsilaj sorununun temel sebeplerini açıkladı. İklim değişikliği, deniz suyu sıcaklığının artması ve denize yapılan deşarjlar müsilaj oluşumunu tetikliyor. Prof. Dr. Tecer, bu sorunun çözümü için ileri biyolojik arıtma tesislerinin kurulması gerektiğini belirtiyor.

Marmara Denizi’nde Alarm Zilleri Çalıyor

Prof. Dr. Tecer, müsilajın sadece balıkçıları değil, Marmara Denizi ekosistemini de olumsuz etkilediğini vurgulayarak, ekolojik dengenin bozulmasıyla ilgili endişelerini paylaşıyor. Müsilaj sorununun ortadan kaldırılması için acil eylem ve tedbirler alınması gerektiğini ifade ediyor.

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi

Geçmiş yıllarda gözden kaçan 26 dizi ve filmi hatırlamaya ne dersiniz?

Related Posts

Uzmanı uyarıyor: Soğuk suya aniden girmek kalp krizini tetikleyebilir!

Uzmanı uyarıyor: Soğuk suya aniden girmek kalp krizini tetikleyebilir!

Yeşilay uyardı: Algoritma tuzağıyla sanal kumar bağımlılığı artıyor!

“İnsanların dikkat süresi balıklardan bile daha az”

Hızlı kilo vermek istiyor ancak spor salonundan nefret ediyorsanız, işte tam size göre egzersiz: Dünyada popüler oldu

TikTok’ta viral hale gelen bu basit yürüyüş egzersizi, özellikle spor salonuna gitmek istemeyenler arasında büyük ilgi görüyor. İşte 12-3-30 yöntemi…

6 ayda 30 kilo verdi, hikayesi herkese ilham oldu

Ankara’da lise öğrencisi 17 yaşındaki Mahmut Baloğlu 6 ayda 30 kilo vererek 163 kilodan 133 kiloya düştü. Prof. Dr. Mehmet Boyraz, Türkiye’de her 8-10 çocuktan 1’inin obez olduğunu, her 5 çocuktan 1’inin fazla kilolu olduğunu belirtti.

İdrar kaçırma hakkında merak edilenler: Nedenleri, türleri, tedavisi

Kadınlarda idrar kaçırmanın yaş ve doğumla arttığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Murat Ekin, yüzde 90’ı aşan başarı oranına sahip modern cerrahi yöntemlerle bu sorunun kalıcı olarak aşılabildiğini söyledi. Prof. Dr. Ekin “Kadınlar çoğu zaman bu sorunu utanarak gizliyor ya da yaşlılığın doğal sonucu olarak görüp kabulleniyor. Oysa erken müdahale ile yaşam kalitesini ciddi şekilde artırmak mümkün” dedi.

Sivas’ta kene vakaları ve tedbirler görüşüldü

Sivas’ta Vali Yılmaz Şimşek başkanlığında kene vakalarıyla ilgili değerlendirme toplantısı düzenlendi.