Trump etkisi dünyaya yayılıyor: Portekiz’den seçim öncesi sınır dışı hamlesi

Portekiz Hükümeti, 18 Bin Yabancıyı Ülkeden Göndermeye Hazırlanıyor

ABD’deki Başkan Donald Trump yönetiminin göçmenlere yönelik sert politikalarıyla benzer adımlar atan Avrupa ülkelerinden biri de Portekiz. Ülkenin erken genel seçimi için 18 Mayıs’ta sandık başına gidecek olmasıyla birlikte, geçici hükümet yasadışı olarak kabul edilen 18 bin yabancının ülkeden gönderilmesi kararını aldı.

António Leitão Amaro’nun başkanlık yaptığı Bakanlar Kurulu, 18 bin yabancıya ülkeden ayrılmaları yönünde bildirimler göndererek sınır dışı etme sürecini başlatacak. Amaro, ilgili makamların gelecek hafta 4,500 yabancıya ülkeden gönüllü olarak ayrılmaları için 20 günlük bir süre vereceğini açıkladı.

Portekiz’de Sınır Dışı Politikaları Gözden Geçiriliyor

Portekiz’de hükümetin azınlık oylamasını kaybetmesi sonucu erken seçim kararı alınmasının ardından, Portekiz’in işleyen sınır dışı politikalarını gözden geçirme gerekliliği doğdu. Amaro, ülkenin kurallarına uymayan bireyleri ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı ve bu konuda somut adımların atılacağını vurguladı.

Portekiz’de Üç Yılda Üçüncü Erken Genel Seçim

Başbakan Montenegro’nun aileyi hukuk firmasıyla bağlantılı olmakla suçlanması üzerine, hükümetin güvensizlik oyu almasıyla erken seçim kararı alındı. Montenegro’nun liderlik ettiği hükümetin parlamentoda sadece 80 sandalyesi bulunuyor ve 10 gün içinde yapılacak seçim, son üç yılda ülkenin üçüncü erken genel seçimi olacak.

Trump ve Göçmen Karşıtı Politikaları

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın göçmenlere yönelik sert politikaları devam ederken, Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için alınan kararlar dikkat çekiyor. Trump, ABD’de doğan göçmen çocuklarına otomatik vatandaşlık veren yasayı değiştireceğini ve sınırdaki düzensiz göçmen akışını durduracağını açıklamıştı.

Trump’ın sınıra bin 500 asker gönderme kararı almasının yanı sıra, El Salvador’da bulunan üst düzey güvenlikli hapishanede çete üyelerinin tutulmasını sağlayan uygulamalar da devam ediyor. Benzer şekilde, Karayip ülkelerinden Dominik Cumhuriyeti de Haitili göçmenleri ülkeye kabul etmemişti.

Related Posts

BM’den uluslararası topluma çağrı: Gazze, insan yapımı bir kuraklıkla karşı karşıya

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, “Gazze’ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak.” dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, ABD ve İran’dan mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi yaptı

İtalya Dışişleri Bakanı Tajani, ABD ve İran’dan mevkidaşlarıyla telefon görüşmesi yaptı

Özgür Özel ve Ümit Özdağ görüşmesinden birlik mesajı: Muhalefetin birbiryle çelişkisinin bir kişiyi memnun edeceğini biliyoruz

Özgür Özel ve Ümit Özdağ görüşmesinden birlik mesajı: Muhalefetin birbiryle çelişkisinin bir kişiyi memnun edeceğini biliyoruz

Özdağ’dan Demirtaş çıkışı: Benimle aynı haklara sahip olmalı

Özdağ’dan Demirtaş çıkışı: Benimle aynı haklara sahip olmalı

Türkiye’nin çevresi ateş çemberi: 35 yıldır çatışmalar bitmedi… Avrupa’dan Orta Doğu’ya bugüne kadar hangi savaşlar yaşandı?

İran ve İsrail arasındaki çatışma, Türkiye’nin çevresindeki krizlere bir yenisini ekledi. Türkiye’yi çevreleyen coğrafyada yıkım ve şiddetin dozu artarken, savaşlar sadece Orta Doğu’da değil, Kafkasya, Kuzey Afrika ve Avrupa’ya da yayıldı. İran-İsrail çatışması, Türkiye’nin çevresinde son 35 yılda yaşanan 15. kriz olarak kayıtlara geçti.

Trump ve Netanyahu’nun kirli oyunu ortaya çıktı! Hepsi o raporlarda gizli

İsrail ve İran arasındaki gerilim son 7 gündür yerini sıcak çatışmalara bıraktı. İki ülke birbirlerine füze yağdırırken Orta Doğu’da geniş çaplı ve yerleşik bir savaşın çıkmasından endişe ediliyor. İsrail ve İran arasındaki gerginliğin odak …