Vitrindeki Albümler (9 Şubat 2025)

EDA BABA ‘KOZA’

Yapımcılığını üstlendiği üçüncü solo albümünün girişinde kozasına sığınıyor Eda Baba. Dokuz şarkının ardından bir tırtıl olarak sığındığı bu kozadan kelebek olarak dışarı çıkıyor. Eski Bando topluluğunun dingin sesi olarak tanıdığımız Eda, “Bir Küçük Tebessüm” ve “Cansuyu” albümlerinden sonra vites küçültmüştü. Tam “acaba o da single anaforuna mı kapıldı!” derken aradan geçen beş yılın ve bazı single’ların ardından albüm geldi. Yarım saate sığdırılmış, kısa ama dokunaklı şarkılardan oluşan “Koza”, Eda’nın şimdiye değin yaptığı çalışmalar arasında en iddialı iş. Zira (Sinan Kaynakçı, Şenceylik ve Üner Demir’in parçalarını içeren repertuvarla) tamamı özgün ve yeni bestelerden oluşan bu albüm Eda’nın kariyeri açısından bir dönemeç; romanın giriş bölümünden çıkış, gelişim bölümüne giriş…

Şarkıların kısalığı ve müzikal pasajların azlığına rağmen sound açısından doyurucu bir çalışma. Akustik-pop ile elektro-pop arasında gezinen şarkılarda tam bir şarkıcı-şarkı yazarı ruhu var. Şarkılarda kalabalıklardan kaçış eğilimine rağmen umutsuzluk yok. Nostaljik bir ses Eda; bizi eski siyah-beyaz Yeşilçam filmlerinin masumiyetine ve 50 yıl öncesinin insaniyet dolu şarkılarına davet ediyor. Ancak buna rağmen “Koza” modern bir albüm.

GRINKO ‘TINY MOUSE TALES / NAIVE ALBUM’ (A.K. MÜZİK)

Piyanist Evgeny Grinko, son derece nahif gibi görünen ama bir o kadar da etkili bir yol izliyor. İşin magazinine bulaşmadan kendini müziğiyle gündemde kalmayı iyi biliyor. Konserleralbümler-formatlar arasındaki ilişkiyi iyi kurarak birbirine benzemeyen dinleyici profillerini elinde tutmayı başarıyor. Buna en iyi örneklerden biri de çalışmalarını paketleme konusundaki aklı ve çalışkanlığı. Evgeny, 2017 ve 2018 yıllarında iki ayrı kısaçalar (EP) kaydetmiş, bunları dijital platformlarda yayımlamıştı. “Tiny Mouse Tales” ve “Naive Album” adlarını taşıyan bu çalışmaları şimdi bir plağın iki ayrı yüzüne yerleştirdi ve kendini yeniden hatırlatarak koleksiyon raflarındaki yerini aldı. Kalabalık bir orkestra eşliğinde kaydedilen “Tiny Mouse Tales” sekiz parçadan oluşuyor, “Naive Album” ise yedi.

Klasik müziği günümüz toplumunun duygularına dönüştürerek, çağdaş bir forma büründürme konusunda engin bir yetenek olan Evgeny, yaptığı bu iki ayrı çalışmada içsel bir yolculuğun romanından bölümler seslendiriyor. Bilhassa doğadan ve sanattan beslenen bestelerinde adeta pastoral bir tabloyu boyuyor ya da bir filmi müziklendiriyor. Büyülü ve büyüleyici. Not: Bu çalışma sadece plak değil, ayrıca CD formatında da basıldı.

Related Posts

CHP’den ‘zorunlu eğitim kısalacak’ iddialarına tepki: ‘Zorunlu eğitimden vazgeçilemez’

CHP Emek Büroları, zorunlu eğitimin kısaltılacağı iddialarına ilişkin, “Çocuklarımızın geleceği için yapılması gerekenler nettir: Zorunlu eğitimin kısaltılması çalışmalarına derhal son verilmeli, sürekli çocuk işçi ölümleriyle gündeme gelen MESEM uygulaması durdurulmalı, laik, bilimsel ve parasız eğitim güvence altına alınmalı, eğitimde cemaat ve vakıflarla yapılan tüm protokoller iptal edilmelidir” açıklamasını yaptı.

ALES-2 ne zaman, saat kaçta? Sınav giriş belgeleri yayınlandı! İşte ALES sınav yerleri sorgulama ekranı: ÖSYM AİS

ALES 2025 sınav tarihine sayılı günler kala  yüksek lisans ve doktora adayları merak içerisinde “ALES-2 ne zaman?” ve “ALES-2 sınav yerleri ve giriş belgeleri açıklandı mı?” sorularının cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere sınav tarihi ÖSYM tarafından yayınlanan sınav takvimiyle birlikte belli oldu. Sınav yerleri ise sınav giriş belgeleri üzerinden sorgulanıyor. Peki, ALES sınav giriş belgeleri yayınlandı mı? ALES sınav yerleri belli oldu mu? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte ALES sınav giriş belgesi sorgulama ekranı…

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

Hepsiburada, 2025’in ilk yarısında en çok satan kitapları açıkladı

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANLARI 30 HAZİRAN 2025 || İstanbul barajlarında doluluk oranı ne kadar? Ömerli, Büyükçekmece, Terkos ve diğer barajlarda su seviyesi yüzde kaç?

İstanbul barajları doluluk oranı yaz mevsiminin de gelmesiyle merak ediliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, gün gün yeni verilerle Ömerli, Elmalı, Terkos, Alibeyköy, Sazlıdere, Büyükçekmece, Sazlıdere, Istrancalar ve diğer barajlardaki son durumu paylaşıyor. Sıcak havalar İstanbul’da etkisini gösteriyor. Sıcak ve bunaltıcı hava şehir yaşamının yanı sıra barajlardaki su seviyeleri açısından risk oluşturuyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi yüzde 27’lere kadar gerilemişti. Peki İstanbul barajlarında doluluk oranı kadar? Ömerli, Büyükçekmece, Terkos ve diğer barajlarda su seviyesi yüzde kaç? İşte İSKİ Baraj doluluk oranları ve su seviyesi…

AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) öğrencileri, bahar dönemi bütünleme (telafi) sınavları için merakla gözlerini akademik takvime çevirdi. Peki, AUZEF bütünleme sınavı ne zaman? AUZEF bütünleme sınav yerleri açıklandı mı?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?